fbpx

Pyörän

käyttöopas

Käynnistäessä sähköavusteista pyörää tulee olla pyörän päältä pois sekä ei saa laittaa jalkoja polkimille.

Sähköavusteinen pyörä käynnistetään akun virtanapista valkoisten palkkien yläpuolelta, akku sijaitsee keskellä viistoputkessa.

Sähköavustus on valittavissa kolmesta tehoalueesta Eco, Trail ja Boost, jotka ovat valittavissa vasemmalta puolen ohjaustankoa. Mikäli sähköavusteinen pyörä ei ole ennestään tuttu, suosittelemme aloittamaan Eco:lla.

Keskeltä ohjaustankoa löytyy näyttö, jossa on nähtävissä tämän hetkinen nopeus, sähköavustustaso ja akun jäljellä oleva kapasiteetti.

Pyörässä on hydrauliset levyjarrut joita käytetään ohjaustangosta. Vasemmalla puolella on etujarru ja oikealla puolella on takajarru.

Vaihteenvalitsin on oikealla puolella ohjaustankoa. Sähköpyörissä on 11 vaihdetta ja norm. Fatbikeissä 12 vaihdetta. Vaihteita käytetään peukalolla, lähempi vipu on pieni vaihde ja taaempi on isompi vaihde.

Vaihteita käyttäessä tulee keventää polkemista sekä ylämäkeen tulee ennakoida tarpeeksi kevyt vaihde.

Satulan säätövipu on satulatolpan alapuolella, vipu avataan ja satulaa voi tämän jälkeen nostaa tai laskea. Tarvittaessa kiristä vipu.

Tarkasta ja testaa pyörä ennen lenkille lähtöä, mikäli pyörässä havaitset jotain virheellistä ilmoita siitä henkilökunnalle viipymättä.

Käytä aina kypärää pyöräillessä!